26 Ağustos 2012 Pazar

Panasonic Giyilen Kamera Üretti


Panasonic, özellikle kolluk kuvvetlerinin görev sahalarında kullanması için tasarlanan giyilebilir kamera sistemini tanıttı. Suya ve toza dayanıklı tasarlanan bu sistemle görüntü ve ses delillerinin elde edilmesi ve depolanması amaçlandı.

Emniyet, uzun zamandır güvenlik kameralarını suçluları yakalamak için kullanıyor fakat giyilebilir kamera tamamıyla yeni bir konsept. WV-TW310, pille çalışır, üzerindeki balık gözü lens ile çok geniş görüş açısına sahiptir. H.264 formatındaki görüntüleri, kameranın üzerindeki SDHC kartına kaydeder.WV-TW310, H.264 görüntü formatında 32 saate kadar kayıt kapasitesi ve sürekli kayıt yapıldığı durumlarda yaklaşık 5 saat pil ömrü sunuyor. Bu kamera ile 1280x960 çözünürülükte 30 fps video oluşturulabildiği gibi, kameraya entegre mikrofon ile ses kaydı da yapılabiliyor. WV-TW310 Giyilebilir Kamera’nın geniş açılı lensi ve yüksek çözünürlüğü ile geniş görüş açısı içindeki olayları kaydetmek mümkün. 1.3 MP  MOS sensöre sahip bu kameralar, yatayda 180 derece, dikeyde 140 derece görüş alanına sahip. Geniş Dinamik Aralık (Wide Dynamic Range) özelliği ile görüntüdeki karanlık ve aydınlık bölümlerdeki detayları eşzamanlı yakalamak mümkün oluyor. WV-TW310, üzerindeki sensör yardımıyla yürürken ve koşarken oluşan titreşimlerin görüntü üzerindeki etkisini azaltarak daha sabit görüntüler elde edilmesini sağlıyor. Görüntü Dengeleme özelliği, balık gözü lens ile elde edilen görüntüyü düzeltebiliyor.

Panasonic bu ürünle, polislerin ve güvenlik güçlerinin, şüphelilerin tespiti ve olaylarda delil toplanması ile ilgili daha net veriler elde etmesini amaçlıyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder