6 Ocak 2013 Pazar

Facebook Chrome ile Daha Güzel




İnternette Google Chrome ile dolaşıyorsanız ve aktif Facebook kullanıcıysanız Chrome 'a Facebook için öyle güzel 6 eklenti eklendi ki en az 2 tanesini kullanacağınızdan eminim. Hem çoğu işlemden bizleri kurtaracaklar hem de haber kaynağını çöplüğe dönüştüren bebek fotoğrafları, kedi fotoğrafları gibi istenmeyen içeriklerden bizi anında kurtaracak çok güzel eklentiler mevcut.

İşte Google Chrome 'da Facebook kullanıcıları için geliştirilen 6 eklenti;

Facebook Chat Notification

Facebook 'un sohbet penceresini sıkça kullanan ve bazen internette dolaşırken size gelen mesajları kaçıran birisi iseniz bu eklenti tam size göre. Facebook Chat Notification bir mesaj aldığınız zaman tıpkı msn 'de oturum açan kullanıcıların sağ alt köşeden belirdiği gibi bir kutucuk ile size bildiriyor. Böylelikle hiçbir şeyi kaçırmamış oluyorsunuz. Eklentiyi kurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Facebook Photo Zoom

Bu uyarı ise haber kaynağımız da arkadaşlarımızın veya daha önceden beğenmiş olduğumuz sayfaların paylaşmış olduğu fotoğraflara tıklamaya bile gerek kalmadan sadece fareyi üzerlerine götürmemizle birlikte küçük olan resimleri zoomlayıp büyük boy görmemizi sağlıyor. Eklentiyi kurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Unbaby.me

İşte benim gördüğümde budur! dediğim ilk eklenti :) Haber kaynağınız da bebek fotoğrafları görmekten illallah dediyseniz bu eklenti size ilaç gibi gelecek. Unbaby.me eklentisi ile bebek fotoğraflarının size görülmesini engelleyebildiğiniz gibi araba, hayvan ve görmek istemediğiniz diğer görselleri engelleyebilirsiniz. Eklentiyi kurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Facebook Notifications

Benim kullandığım diğer eklentilerden birisi de bu. Bu eklenti de Facebook 'da bulunan dünya simgesi altında ki bildirileri kaçırmamamıza yarıyor. Etiketlenme, beğenilme, gruplara eklenme vs gibi bildirileri Chrome 'un araç çubuğuna yerleşen Facebook simgesinden görmemize yarıyor. Eklentiyi kurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Facebook Cleaner

Facebook 'un ilgi duymadığımız kişileri veya herhangi bir şeyi bize göstermesinden sıkıldıysak bu eklentiden faydalanabiliriz. Facebook Cleaner öneri kutucuklarını ve reklamlardan bazılarını zahmetsizce ortadan kaldırmamız için var :) Eklentiyi eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Unpolitic.me

Yukarı da yazmış olduğum Unbaby.me eklentisi ile temel olarak aynı görevi görüyor. Bu eklenti de politik içerikli gönderileri engellemize yarıyor. Ayrıca kedi, bebek, araba vs gibi içerikleri engellememiz de mümkün. Eklentiyi eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder