4 Ocak 2013 Cuma

Facebook 'da Mesaj Atmak Ücretleniyor




Facebook ücretsizdir ve daima ücretsiz kalacaktır olayının hikayeden ibaret olduğunu her geçen gün anlamaya devam ediyoruz. Şimdi de öyle bir uygulama getiriyorlar ki yuh! dedirtecek cinsten.

Arkadaş listemiz de olmayan bir üyeye kendisi izin verdiği sürece mesaj atabiliyorduk. Fakat yeni getirilecek olan mesaj sistemi ile arkadaşımız olmayan bir kullanıcıya mesaj atmak için 1 dolar gibi bir meblağ ödeyeceğiz. Mesajınızı yapıp 1 dolarlık ödemeyi yaptıkdan sonra kullanıcı mesajı alabilecek. Başka türlü görmesi veya mesaj alması söz konusu değil. 

Sistem henüz test aşamasında olduğu için bu olay hayata geçirilmedi. Hatta geçen günler de bir kullanıcı fotoğraf paylaşmış ve mesaj gönderme ücretinin 1 dolar değil 100 dolar olduğunu göstermişti. Facebook daha önce yeni uygulamasını anlatırken 1 dolar olarak belirlendiğini açıklamıştı fakat kullanıcının attığı fotoğrafta ise 100 dolar olduğu açıkça görülüyor. Uzmanlar sistemin test aşamasında olduğu için anlık bir hata sonucu öyle görüldüğünü söylemiş. Olabilir. Facebook 'dan da fotoğraf hakkında bir açıklama gelmei. 100 dolar da olsa 1 dolar da olsa Facebook 'un gün geçtikçe ücretlenmesi kafalarda soru işareti bırakıyor... 


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder