9 Ocak 2013 Çarşamba

Facebook Yeni Zaman Tüneli 'ne Geciyor





Facebook Zaman Tüneli 'ne ilk zamanlar çok tepki gelse de şimdi tekrar eskiye dönüyoruz diye haber çıksa çoğu insanın bunu istemeyeceğinden eminim. Facebook durmuyor ve Zaman Tüneli 'nde bir değişiklik daha yapıyor.

İlk zamanlar tek sutün olan profilimiz timeline ile 2 ayrı sütuna ayrılmıştı. Gönderilerimiz, arkadaşlarımızın etiketlemiş olduğu içerikler sağa ve sola kayma şeklinde aşağıya doğru sıralanıyordu. Fakat yine tek sütuna dönmeye başlıyor. Görüntü 2 sütun olacak ama bizim kullandığımız kısım yine tek sütun olacak. Böyle anlatınca biraz karışık oluyor :) Kısacası şu. Profilimiz 2 sütun şeklinde görünecek. Bizim gönderilerimiz sol kısımda, arkadaşlarımızdan gelen diğer gönderiler, sayfa beğenilerimiz, arkadaş sayılarımız, yer bildirisi gibi içerikler sağ kısımda yer alacak. Sağa ve sola kayma olmayacak. Bu durum bildiğimiz zaman tüneline ters düşse de kendi duvarımız da gözden kaçırdığımız içeriklere engel oluyor. Ayrıca şuan kullandığımız öne çıkar özelliği yeni versiyonda bulunmayacak. 

Bir yenilik de kapak fotoğrafımız altında bulunan kısma geliyor. İsmimizin hemen sağına doğru sıralanan arkadaşlar, fotoğraflar, harita, aboneler gibi görseller yerini butonlara bırakacak. Görmek için tuşlara basmamız gerekecek. Böylece daha toplu bir profil sayfası olmuş olacak. Ufak bir ayrıntı da ismimizin kapak fotoğrafı üzerinde yazıyor olması. Bahsettiğim sütun ve buton özelliklerini daha rahat anlayabilmeniz için 2 fotoğraf atıyorum. Bence bu yeni versiyon daha kullanışlı olacak..



Görseller alıntıdır.



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder