9 Ocak 2013 Çarşamba

iK Sirketleri Sosyal Medyada Sizi Gözetliyor






Geçen gün internet de dolaşırken çok değişik bir anket sonucuna denk geldim, paylaşmak istiyorum. Şu sorunun yanıtını arıyoruz; 

İK Şirketleri sosyal medya da hangi özelliklerimize bakıyor ?

Secretcv.com 'u bilmeyen, duymayan yoktur :) Hatta üye olmayan da yok desem yeridir. Üye değilseniz de olun. CV 'nizi oluşturun ve gelebilecek iş tekliflerine hazırlıklı olun. Özellikle üniversite öğrencisiyseniz benim öğrenciyken yaptığım gibi mutlaka üye olun ve olası gelen iş teklifi aramalarını değerlendirin. Çalışmasanız bile gelecekle ilgili fikir sahibi olmuş, farklı iş alanlarının isimlerini duyarak araştırma yapma şansı bulmuş oluyorsunuz. 

Konumuza dönelim. Secrecv.com 'a üye olan 235 firma arasında 12 Kasım - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına bakıldığında firmaların aday seçerken ve işe yerleştirme yaparken sosyal medyayı kullandıkları açıkça görülüyor. Firmaların %58 'i işe alacağı kişinin sosyal medya hesaplarını inceliyor. En çok izledikleri sosyal medya hesabının başında %45 oranla Facebook geliyormuş. %35 oranla Twitter, %15 ile Linkedin Facebook 'u takip ediyor. 

Firmalar işe alacağı kişilerin sosyal medya hesaplarını incelerken en çok adayın sosyal medyada kullandığı dile ve yayınladığı içeriğe bakıyormuş. Yüzde olarak bu oran %35. Adayın beğendiği sayfaları inceleme oranları %23, profil fotoğrafının güncel ve gerçekçi olması %18 ve ortak arkadaşlarının olup olmamasına dikkat edenler ise %12 olarak saptamış. Adayın arkadaş sayısına dikkat eden firmaların oranı ise %2. 

Ufak bir notta eklenmiş;

Firmalar adayların özel hayatlarını değil iş hayatına ilişkin paylaşımları görmek istiyormuş..



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder