9 Şubat 2013 Cumartesi

Film Önerisi; Operasyon Argo 2012





Geçen gün izlediğim ve güzel bulduğum Operasyon; Argo filminden bahsetmek istiyorum. Öncelikle filmin gerçek bir hikayeden uyarlandığını söyleyeyim.

Film gerçek hikayeye dayanıyor fakat kısıtlı bir bütçe ile hazırlandığı ortada. Sahnelerin sadeliğinden ve operasyon isimli bir filme göre atraksiyonun çok sade olduğundan anlaşılıyor. Ayrıca film İstanbul 'da çekilmiş. Filmin yapımcısı artık bu konuda ustalaşmış olan George Clooney. Yönetmenliği ise Ben Affleck üstlenmiş. Filmin IMDb puanı ise 8.1 gibi yüksek bir rakama sahip. Bu da izleyicilerden çok olumlu notlar aldığını kanıtı. 

Filmin konusu ise 1979 yılında 4 Kasım 'da İran 'da Şah 'ın devrilmesiyle yaşanan yoğun günleri anlatıyor. Militanlar başkent Tahran 'da ki Amerikan Büyük Elçilik binasını basıp 52 Amerika 'lı rehin alıyorlar. O arada kaçmayı başaran 6 Amerikan vatandaşı Kanada Elçiliğine sığınır ve büyük korku yaşarlar. Bu noktada Ben Affleck yani filmde ki adıyla CIA uzmanı Tony Mendez devreye girer ve esir olan 6 Amerikan vatandaşını kurtarmak amacıyla bir film senaryosu hazırlatır. Bu plan filmi izlerken çok basit gibi geliyor ama yaşananların gerçek bir hikayeden ibaret olduğunu hatırlayınca vayy bee diyorsunuz :)

Filmin altyazılı ve Türkçe Dublaj versiyonları mevcut. Gerilim, Dram kategorisinde bulunan bu filmi izlenemizi tavsiye ederim...



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder