7 Haziran 2012 Perşembe

Türkiye'nin En Donanımlı 100 Genci Aranıyor!


Düzenleyen: Düşün Taşın Derneği
Yer: İstanbul
Başlangıç: 22.05.2012 00:00
Bitiş: 14.06.2012 00:00


Türkiye’nin En Donanımlı 100 Genci Aranıyor!

Yapmış oldukları istikrarlı ve başarılı projeler ile adından sıkça söz ettiren Düşün Taşın Derneği geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği “Düşün Taşın Kampüste” projesini daha da genişletiyor.

Derneğin genç yöneticileri, temsilci sayısını artırmak ve projelerini tüm Türkiye’ye yaymak için; 

“Her İl ve Her Üniversite’de Bir Temsilci” sloganı ile yola çıktı.

Türkiye’nin en genç sivil toplum kuruluşlarından olan Düşün Taşın Derneği; 

Geçtiğimiz yıl ilk temsilcileri ile birlikte “41 Farklı Üniversitede, 70 etkinlik ve onlarca proje” yaptı. Temsilcilerinin bulunmuş oldukları illerde gerçekleştirdiği projelerde gençler;  Genel Merkez İstanbul ile aynı anda hem Çorum’da hem de ABD-Washington’da Beyaz Saray’ın bahçesinde kitap okuma etkinlikleri düzenlediler. 

Kuruluş amaçlarının en başında “Türkiye’nin kitap okuma sevgisi ve bilincini arttırmak” olan dernek; Türkiye’nin En Donanımlı 100 Gencini çatısı altında toplayarak, ülkemizin entelektüel birikimine katkı sağlamak ve gençlerin potansiyellerini arttırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başvurular 14 Haziran’a Uzatıldı 

Düşün Taşın Derneği; “Gençlerin öğrenim görmekte olduğu üniversitelerde ve illerinde  faaliyetlerini gerçekleştirmek, yeni projeler üretmek ve kitap okuyan bir nesil yetişmesine ön ayak olarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak isteyen tüm üniversiteli gençleri temsilcileri olmaya davet ediyor. 8 Haziran 2012 Cuma günü bitmesi planlanan başvuru süreci, gelen talep yoğunluğundan dolayı 14 Haziran’a Perşembe gününe kadar uzatıldı. 

Detaylı Bilgi ve Başvuru Formu için:

http://www.dusuntasin.org.tr/dusuntasinkampuste 
www.facebook.com/dusuntasin & www.twitter.com/dusuntasin


Düşün Taşın Derneği Hakkında:

Düşün Taşın Derneği, temelleri 2006 yılında üniversiteli 8 genç tarafından atılmış ve 12 Ocak 2010 tarihinde Dernekleşmiş bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini arttırmak amacıyla bugüne kadar 150 farklı etkinlik düzenlemiş olan dernek, ‘’Dünya Toplu Kitap Okuma Günü’’ kavramını dünya literatürüne taşımak için gönüllü büyük bir genç kitle ile çalışmalarına devam etmektedir. Yaptığı etkinliklere bugüne kadar 25.000 kişinin katıldığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı’ndan himaye almış olan Düşün Taşın Derneği, Sabancı Vakfı tarafından Türkiye’nin Fark Yaratanları seçilen bir gençlik oluşumudur.


Bitenekadar.com
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder