28 Ocak 2013 Pazartesi

Google+ Twitter 'ı Geride Bırakmayı Basardı




İnternette en çok aktif kullanıcıya sahip olan sosyal ağlar deyince akıllara ilk olarak facebook ikinci olarak da twitter geliyor. Zaten yapılan araştırmaların ve elde edilen verilere göre de sıralamanın bu şekilde olduğu ortada. Fakat Google+ ikinciliği elde etti.

Google+ özellike bayanların düşük talebi ve yoğun kullanım oranlarının düşük olmasıyla eleştirilirken son dönemlerde twitter 'ı geçmeyi başardı. Global WEB Index adlı araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre Google+ gün geçtikçe artan bir kullanıma sahip. Twitter 'ı aktif kullanıcı sayısı bakımından geçen Google+ Facebook 'un gerisinde kalarak 2. sırada yer aldı. İnternet kullanıcılarının ilgilerine göre Facebook %51, Google+ %25 Twitter ve Youtube ise %21 paya sahip.

Rakamlarla anlatacak olursak 343 milyon aktif kullanıcı olan Google+ 300 milyon aktif kullanıcısı bulunan Twitter 'i geride bırakmış. Son altı aylık dönemde ki artış oranlarına bakıldığında ise tablo tabiri caizse tamamen tersine dönüyor. %40 artışla twitter birinci sırada yer alırken %33 'lük artış alan Facebook ikinci %27 'lik artış oranıyla da Google+ üçüncülüğü elde ediyor. 

Yani bu şekilde giderse Twitter devrettiği ikinciliği tekrar alacak giri görünüyor. Google+ 'nın en büyük avantajı ise Android işletim sistemini kullanmak için açılan Gmail hesapları. Gmail 'e sahipseniz zaten Google+ hesabına da sahip olmuş oluyorsunuz...


Basın bülteninden derlenmiştir.



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder