1 Şubat 2013 Cuma

Ürün incelemesi; Hi Level HLV-T704 Tablet Pc





Herkese merhaba! Daha önce çeşitli markaların ürünlerini incelemiştim. Sırada ise Hi-Level 'in HLV-T704 model tableti var.

Hi Level markasını duyanlarınız illaki vardır. Fakat hiç duymayanların olduğuda muhakkaktır. Benim bu marka ile ilk tanışmam 4 Gb kapasiteli flash belleklerini almamla başladı. Flash bellekler hemen hemen birbirine yakın kalitede üretilir düşüncesi olsa da çok yanlış. Daha önce başka bir markanın flash belleğini kullanırken hi level 'inkini aldım. İnanın flash bellekte bile çok büyük farklılıklar oluyor. Hi Level 'in flash belleğinden memnunum kısaca :) Tabletine gelecek olursak henüz tanışalı 1 hafta oldu.

Cihazın teknik özelliklerinden önemli olanları yazacak olursam şöyle özetleyebilirim. Daha detaylı bilgiyi yazının en sonunda vereceğim.

>> 7" Multitouch kapasitif ekran.
>> 800*480 piksel 16:9 görüntü
>> AMlogic 8726-M3L ARM Cortex A9 1.0 GHz
>> 1 GB DDR3 Bellek
>> ANDROİD 4.0 İşletim sistemi
>> VGA 0.3 MP Kamera
>> Standart 8 GB t-Flash hafıza (32GB 'a kadar yükseltebiliyorsunuz.)
>> Wifi ile kablosuz bağlantı yapma özelliği

şeklinde sıralıyalım. Burada en önemli olan özelliği olarak göze çarpan kısımlar ürünün *kapasitif ekrana sahip olması. 1 GB DDR3 olması da cihazın performansını bir hayli arttırıyor. 

*Kapasitif ekran nedir? 
Dokunmatik ekran teknolojisinden biri olan kapasitif sistemde, cam ekran üzerinde yerleşmiş şeffaf bir iletken kaplama bulunuyor. Bu katman küçük bir elektrik yükü depoluyor. Kullanıcı ekrana dokunduğu zaman, bu elektrik yükünün birazı taşınıyor ve böylece ekranın bir ucundan diğer ucuna elektrikle kaplanıyor. Köşelerdeki sensörler bu değişikliği tespit ediyor ve dokunuşun nerede olduğunu hemen hesaplıyor. Kısacası çok rahat bir geçiş sağlanmış oluyor. Basmanıza gerek yok, parmak ucunuzu dokundurmanız yeterli.

Bunların dışında cihazın gövdesini inceleyecek olursak sol kısmında 2 adet mikrofon, micro sd kart girişi, kulaklık girişi, micro usb girişi ve şarj edebilmemiz için adaptör girişi bulunuyor. 





Üst kısmında ise on off button dediğimiz açma kapatma tuşu ve ses arttırma ve azaltma tuşu bulunuyor.





Arka kısımda ise güçlü ses çıkışına sahip bir hoparlör ve ürünün kendi logosu ile diğer hizmetlerin logusu bulunmakta.





Arkadaşlar bu üründe GSM desteği bulunmuyor. Başka bir değişle Sim kart girişi yok. Şimdi böyle yazınca en popüler uygulama olan " whatsapp 'ı kullanamıyor muyuz? " sorusu akıllara geliyor. Hayır. Bu üründe whatsapp, viber gibi bir çok uygulamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Nasıl yapılacağını GSM destekli olmayan tabletlerde whatsapp kullanma başlıklı yazımda anlatşmıştım. İnceleyebilirsiniz. 

Cihazla birlikte gelen parçalar ise yukarı da yazdığım micro usb girişine takılan usb kablosu ve şarj adaptörü. Ayrıca ürünün 2 yıl garanti kapsamında olduğunu gösteren garanti belgesi ve türkçe kullanım klavuzu bulunmakta.




Ürünün ithalatçısı Trium isimli şirket. Sorun yaşıyorsanız buradan ilgililere ulaşabilirsiniz. Yetkili servisi ise benim çok iyi bildiğim, bloğumda bir çok eğitiminden bahsettiğim ve kendimin de eğitim almış olduğum Çizgi Tagem tarafından üstlenilmiş. Yetkili servisine de buradan ulaşabilirsiniz. Yazının başında yazdığım gibi ürünün tüm özellikleri ise şu şekilde;




Ürünü 1 haftadır kullanıyor olmama rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Uygulamaları rahatlıkla indiriyor ve açıyor. Ben whatsapp, skype, msn, foursquare, twitter, facebook, word ve excel 'i sık kullanan birisi olduğum için bu hizmetlerde bu tabletin arkasındayım. Hakkını veriyor.

Bu tableti kullanıyorsanız ve herhangi bir sorun yaşıyorsanız iletişim kısmından veya twitter hesabımı takip ederek sorabilirsiniz...




Shout

38 yorum:

  1. WORD EXELDE TABLETTE NASIL YAZI YAZILIO HI LEVEL TABLETM VAR YARDIMCI OLURMUSUNZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;

      Sorunuzun cevabını burada http://hkncolak.blogspot.com/2013/02/uygulama-onerisi-kingsoft-office-533.html bulabilirsiniz.

      Sil
  2. Merhaba;

    Sorunuzun cevabını burada http://hkncolak.blogspot.com/2013/02/uygulama-onerisi-kingsoft-office-533.html bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Hakan Bey merhaba,

    Ben de Hi Level T1002W modelini aldım ancak tableti açıktan 10 dk sonra ısınmaya başlıyor ve ısınmadan dolayı oyun oynarken kendini resetliyor, android yazısının çıktığı yerden tekrar başlıyor. Sizde herhangi bir ısınma sorunu oldu mu şimdiye kadar?

    YanıtlaSil
  4. Isınma problemini servisine danışmalısınız. Ben öyle bir sorun yaşamıyorum.

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben modeli pek çok kez yanlış giridğim için tabletim kitlendi g malimin şifresinide unuttum ve onada ulaşamıyorum bu cihaza nasıl format atabilirim yardımcı olabilirmisniz?

    YanıtlaSil
  6. merhaba , benim acilen bir tablet almam gerekiyor kullanımı kolay mıdır? interneti hızlı mıdır ? donma yapar mı ?

    YanıtlaSil
  7. @Ezgi hanım 150-200 TL arası tabletlerin değiştiği tek şey ekran boyutları ve hafıza boyutlarıdır. Yani aslına bakarsanız markanın önemi kalmıyor bu fiyattaki tabletlerde :) Hepsi aynı.

    Ben bu tableti alalı 1 ay oldu donma hiç yaşamadım. Her uygulamayı kullanıyorum henüz bir sıkıntı yaşamadım yani. İnterneti gördüğü yerden de rahatlıkla keyifli kullanabilirsiniz. Sadece bu tablet ve bahsettiğim yine buna yakın olan tabletlerin wifi kapsama alanı biraz dar onu söyleyeyim. Ama gördüğünde rahatlıkla bağlanıyor.

    YanıtlaSil
  8. @Adsız nickli arkadaşım. Formatlama biraz riskli olduğu için bence servisine danışın.

    YanıtlaSil
  9. Selamlar,
    bu cihazla 3g vınn kullanarak internete erişim mümkün oluyormu ?

    YanıtlaSil
  10. Ürünün gövdesine direkt giriş bulunmuyor ama alacağınız ufak bir aparat ile kullanabiliyorsunuz. 5 TL falandır sanırım fiyatı.

    YanıtlaSil
  11. internete giriyormu acaba

    YanıtlaSil
  12. @ikbal hanım tabiki kablosuz internet veya 3G modem kullanarak internete girebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  13. açıklamalarınızı okudum yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. bende hi-level hlvt704 aldım fakat android marketten hiç bir şey indirilmiyor hata veriyor sorunu nasıl çözebilirim

    YanıtlaSil
  15. Bu tür bir sorunda servisine danışmanız en doğrusu. Cihazın rootlanması gerekiyor olabilir. Yazıda servisinin adresini verdim. Danışmanız da fayda var.

    YanıtlaSil
  16. Hangi oyunlari oynayabildiniz ?

    YanıtlaSil
  17. Android markette bulunan bütün oyunları oynayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. Sim kart girişi varmı ?

    YanıtlaSil
  19. Ben bugün aldım ancak şöyle bir sorun ortaya çıktı ; kablosuz ağ bağlanıldı olarak gösteriyor ancak deneyip internete girdiğimde sonuç olumsuz , yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
  20. Sim kart girişi bulunmuyor.

    YanıtlaSil
  21. İnternet bağlantılarında ki sorunları için servise danışmanız lazım. Bağlandı görünüyor ama bağlanmıyorsa teknik bir sorun var demektir.

    YanıtlaSil
  22. bu cihaza bulutut özelliği kazandırılabilir mi? Vifi olmadında internet için...teşekkürler..

    YanıtlaSil
  23. Bu modelde Bluetooth özelliği bulunmuyor.

    YanıtlaSil
  24. Arkadaslar ekran krildi nerede yaptira bilirim fiyati ne kadar yardimci olurmusunuz iyi gunler

    YanıtlaSil
  25. @Serkan yazıda servisine ulaşabileceğin numaralar yer alıyor. Oradan yardım alabilirsin.

    YanıtlaSil
  26. Bende resimlerin olduğu yerį bulamadımkullanım kılavuzundada yok yardımcı olabílįrmisiniz :-) ..... çooookkk aciiiillllllllll........:-) :-) :-) :-) :-)

    YanıtlaSil
  27. Resimlerden kastınız çektiğiniz fotoğraflar ise Galeri menüsüne kaydediliyorlar.

    YanıtlaSil
  28. tabletin usb aparatlarını nerden temin edebilirim

    YanıtlaSil
  29. Elektronik ürün satan mağazalarda bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  30. Bu tableti 1,5 aydır kullanıyorum.Şuana dek hiçbir problem vs. yaşamadım.140 TL ye a-101 den almıştım.Galaxy S3 ün zor kaldırabildiği uygulamaları bile rahatlıkla oynuyorum.Herkesin almasını tavsiye ederim.Kamerası 2.0 MP Fakat gayet iyi çekiyor.Mikrofonu da şahane.

    YanıtlaSil
  31. bu tableti tavsiye eder misiniz? bir de a101'den alıcam özelliklerinde ön kamera 0.3 megapiksel yazıyor. bana çok düşük geldi, arka kamerası yok mu ve varsa kaç megapiksel?

    YanıtlaSil
  32. Tableti öneririm çünkü ben kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kamera konusuna gelince arka tarafta kamera bulunmuyor. Ön yüz kamerası 0.5 megapixel yani çok fazla bir şey beklemeyin. Skype gibi görüntülü konuşmalar için yeter ama fotoğraf çekmek için yetersiz.

    YanıtlaSil
  33. KARDEŞ BENDE BİTANE ALDIM AMA FİLİMİ KIRILDI BUNU NERDEN TEMİN EDEBİLİRİM YARDIMMM

    YanıtlaSil
  34. ben bu tableti a101 den aldım. şarja taktım fakat bir türlü açılmıyor. ,???

    YanıtlaSil
  35. 5 6 saniye kadar basılı tutmanız lazım açma tuşuna. Açılmıyorsa yazıda servisin numaraları var arayıp sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  36. Full film izlemede kaç saat dayanıyor acaba hakan bey. bir de kaç saatte tam şarj oluyor? son bir soru :) şarjdayken kullanılabiliyor mu? teşekkürler

    YanıtlaSil
  37. @BRK henüz tabletten hiç film izlemediğim için ona cevap veremeyeceğim. Ama diğer sorunun cevabı bunu karşılar. Sarjdayken kullanabilirsin evet. Film kesintisi olmaz yani :) 1 saat gibi bir sürede de sarj oluyor ama bu o an açık olan, çalısan uygulama sayısına göre değişebilir tabi.

    YanıtlaSil