23 Şubat 2014 Pazar

Bilgisayarınıza Program Kurmadan Check-up Yapın

Bilgisayarınıza herhangi bir program kurmadan sisteminiz de kötü amaçlı yazılım ve virüslerin bulunup bulunmadığını BitDefender QuickScan ile kısa sürede öğrenmeniz mümkün.

Yapmanız gereken buraya tıklayarak ilgili siteye gitmek. Karşınıza gelecek ekranda "Scan Now" butonuna tıkladığınızda karşınıza "Chrome ekle" yazılı bir pencere gelecek. 

Burada tarayıcımıza ufak bir eklenti ekliyoruz. Bunun amacı tarama işleminin daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde işleyecek olması. "Ekle" dediğimizde Chrome tarayıcımızın sağ üst köşesinde aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz gibi bir simge belirecek ve tarama işlemi otomatik olarak başlayacak. Dilersek daha sonra bu eklentiyi kaldırabiliriz. Yazının sonunda nasıl kaldıracağınızı belirteceğim.








Bundan sonra tek yapmamız gereken uygulamanın bilgisayarımızı taramasını beklemek olacak. Uygulama tarama yaparken siz diğer işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Tek dikkat etmemiz gereken kısım internet bağlantımızın olması. Tarama esnasında bağlantımız koparsa tekrar baştan başlamamız gerekecek. Bunun dışında yapmamız gereken bir şey yok. Daha sonra en iyi ihtimalle sizinde ekranınızda aşağıda ki gibi bir uyarı belirecek :)





Gelelim şu eklemiş olduğumuz eklentiyi kaldırmaya. Bu eklenti tarayıcınızda kalabilir hiçbir sorun teşkil etmez ama kaldırmak istiyorsanız aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz butona tıklayıp açılan menüde Ayarlar sekmesine tıklıyoruz;





Bu işlemi yaptıktan sonra önümüze gelen ekranda sol kısımdan Uzantılar sekmesine tıklıyoruz ve tarayıcımızda ekli olan uzantıları görüyoruz. Sağ kısımlarında bulunan çöp tenekesi simgesine tıklayarak uzantıyı kolay bir şekilde tarayıcımızdan kaldırıyoruz.







21 Şubat 2014 Cuma

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor




Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.

İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.




“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.    

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.

Katılım koşulları
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

Bir boomads advertorial içeriğidir.


18 Şubat 2014 Salı

Android Cihazınızı Tarayıcı Olarak Kullanın




Belki de bloğumda paylaşacağım, gelmiş geçmiş en en kullanışlı #android uygulaması diyebileceğim bir uygulamadan biraz bahsetmek istiyorum. Android işletim sistemli teleon veya tabletiniz varsa bu uygulama ile cihazınızı tarayıcıya çevirebilirsiniz.

Tiny Scan:PDF Document Scanner isimli bu ücretsiz uygulama ile belgelerimizi, makbuzlarımızı, faturalarımızı ve aklımıza gelebilecek diğer dokümanlarımızı tarayarak dijital ortama aktarabiliyoruz.

Uygulamanın kullanımı da oldukça basit. Taramak istediğimiz belgenin fotoğrafını çekiyoruz ve gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra kend arzumuza göre JPG veya PDF formatında kaydedebiliyoruz. Daha sonra dilersek Email adresimize gönderebiliyoruz. Ücretli versiyonunda Dropbox, Evernote, GoogleDrive gibi hesaplarımıza da gönderimi gerçekleştirebiliyoruz.




Kısaca temel özelliklerini sayacak olursak, bu ufak uygulama, yüksek kalitede tarama yapmamıza, dökümanlarımızı düzenlememize, PDF veya JPG formatlarında kayıt yapmamıza olanak tanıyor. Tekrar belirtmek istiyorum ki uygulamayı tabletlerinizden de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Uygulama hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilir, dilerseniz indirebilirsiniz. Ayrıca linkte ki tanıtım videosunu izleyerek uygulamanın neler yapabildiğini daha rahat inceleme fırsatınız olacaktır.




16 Şubat 2014 Pazar

Uygulama Önerisi; isim Sehir Hayvan

Çocukluğumuzun unutulmaz oyunu olan İsim Şehir Hayvan 'ı akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden, biraz daha değiştirilmiş ve geliştirilmiş şekilde oynamak isteyenler varsa bu oyun tam bize göre işte :) Bize göre diyorum çünkü bende kullanıyorum.

Uygulamadan değiştirilmiş ve geliştirilmiş olarak bahsettim çünkü il göze batan süre olması. 90 saniye içerisinde görevi yapmanız gerekiyor. Diğer bir özellik ise size verilen harfleri kullanıyor olabilmeniz. Yani örneğin "A harfinden bir erkek ismi yazınız.." görevi ile karşılaşıtıysanız altta ki verilen harfleri kullanarak bulmanız gerekiyor. Yani oyuna bulmaca özelliği de katılmış.

Bunun dışında o harfleri kullanarak kaç adet isim bulabileceğiniz de alt kısımda yazıyor. Bu harflerle 36 farklı isim bulunabilir, gibi bir ibare ile karşılaşabiliyorsunuz. Sizden istenen verilen harflerden, en az akla gelecek ismi, hızlı bir şekilde bulmanız ve bir sonraki göreve geçmeniz. Bu size çok daha fazla puan kazandırıyor. Mümkün olduğunca az sürede, çok harf kullanarak az akla gelen ismi bulmalıyız.

Uygulamanın arayüzü de oldukça basit. İndirdikten sonra oyuna başla butonu ile direkt başlayabiliyorsunuz. Zaman sağ üst köşede görünüyor. Ayrıca unutmadan! Eğer görevi yapamıyorsanız Pas butonuna basarak bir sonrakine geçebilirsiniz fakat zamanınızdan 10 saniye düşülür! :)





Teknik detaylarına değinecek olursak oyun 5 Şubat 'da güncellenmiş durumda. 1.54 MB 'lık bir alan kullanarak cihazınızda neredeyse hiç yer kaplamayacak kadar ufak. Bunun dışında bugüne kadar 100.000+ kullanıcı tarafından indirilmiş ve 2.278 kullanıcıdan 5 yıldız almış.

Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilir ayrıca yine aynı yerden cihazınıza indirebilirsiniz. 



14 Şubat 2014 Cuma

Toplum icin Seyirci Olma Sorumlu Ol





Türkiye'nin en aktif iş ve kariyer kulübü olan Kalite ve Verimlilik Kulübü bünyesindeki Sosyal Sorumluluk Projesi, 4. döneminde, bu sene ikincisini düzenleyeceği bir etkinlikle klişeleri yıkmaya, ön yargıları kırmaya, hayatınıza dokunmaya geliyor.

Siz de "Bakış açımızı değiştirmenin vakti geldi." düşüncesindeyseniz 21 Mart 2014 'de Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü 'nde sınırlarınızı genişletecek, bakmak yerine size görmeyi öğretecek, benliğinizden sıyrılıp başka bir dünyaya adım atmanıza yardımcı olacak bu etkinliğe katılabilirsiniz.

Toplum için seyirci olma, Sorumlu ol! sloganıyla hazırlanan bu etkinlik tamamen ücretsiz ve herkesin katılımına açık. Ayrıca etkinliği #kvkdemekfarkındalıkdemek etiketi ile de takip edebilirsiniz. 

Etkinliğin daha içeriği yakın zamanda açıklanacak. Takip etmek için Facebook sayfasını beğenebilir, etkinlik grubuna katılabilir ve Twitter 'dan takip edebilirsiniz.




13 Şubat 2014 Perşembe

Dünyanın En Büyük Tuvaline Sende Cizim Yap

Dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcıların olduğu, 16 kilometrekarelik bir tuval üzerinde, sizin çizimlerinizde yer alabilir. GlobalDoodle ile dünyanın en büyük ortak sanat girişimine katılıp, diğer insanlarla birlikte aynı tuval üzerinde bizde çizim yapabiliyor ve bu büyük görsele katılabiliyoruz. 

Yapmamız gereken oldukça basit. Buraya tıklayarak ilgili adrese gidiyoruz. Karşımıza gelen ekranda "-Continue diyerek ilerliyoruz.




Devam ettikten sonra karşımıza şartların yazılı olduğu bir ekran geliyor. Burada Agree ve Disagree seçeneklerini göreceksiniz. Şartları kabul edip etmediğimizi bildirmemiz gerekiyor. Şartlarda yazanlarda; çalışmalarınızı herkesin görebileceği, çizimlerin globaldoodle 'a ait olacağını, çizimlerin silinemediğini, 18 yaş üstü kullanıcılar için riskli görseller olabileceğini belirtmişler. Kabul ediyorsak Agree diyerek ilerliyoruz.




Ve artık karşımıza bizim için ayrılmış olan kısım geliyor. Sağ kısımda kullanabileceğimiz araç gereçler bulunuyor. Renkler, kalem çeşitleri vb. Ayrıca ekranın solunda bulunan yakınlaştırma tuşu ile tuvale yaklaşıp, uzaklaşabilirsiniz. Uzaklaştığınızda diğer çalışanların çizimlerini de görebilmeniz mümkün oluyor.




Son fotoğrafta da gördüğünüz gibi hakikaten güzel çizimleri olan arkadaşlar da var :) Siz de çizim yeteneğinize güveniyorsanız mutlaka orada bulunmalısınız! :)




12 Şubat 2014 Çarşamba

insan Bilgisayara Asık Olabilir Mi?




Herhalde bu soruyu sorduğunuz insanların %80 'inden Evet cevabı alırsınız. Çünkü bilgisayarına, tabletine, arabasına veya telefonuna deli gibi aşkla sarılan, öpüp koklayan hatta beraber yatan insanlarla dolu etrafımız :) -Benim gibi değilseniz tabi. Telefonuma günlerce dokunmadığım oluyor.-

Populer Science dergisinde bu konuyla bir yazı okudum, paylaşmak istiyorum. Böyle bir şey abartılı görünse de aslında araştırmacılar bunun olasılık dahlinde olduklarını söylemiş. Yazılımcılar; eğer isterlerse mevcut sistemleri bir araya getirerek karşı konulmaz bir romantizm algoritması geliştirebileceklerini açıkça dile getirmişler. Yani bir aşk robotu yaratıp sizi baştan çıkarmaları hiçte zor değil :)

Peki bu robotun püf noktası ne? Yani olmazsa olmazı nedir?


1) Merak; Çok soru soran bir program denetimi elde tutuyor ve inandırıcı, konuyla ilgili yanıtlar üretme olasılığı artıyor. Eğer soruyu insan sorarsa robotun kafayı yiyeceği ortada :) O yüzden soruları robotun sorması en önemli detay. Ayrıca 1960 'lı yıllarda üretilen Eliza isimli robotla hala sohbet etmek mümkün. Buradan ulaşabilirsiniz. 

2) Akıl; Gerçek bir sohbet yürütebilmesi için hem soru sormalı hemde akıllı cevaplar verebilmesi gerekiyor. IBM 'in 2011 'de Jeopardy yarışmasında insanları yenen Watson 'ı, örnek gösterilebilecek en büyük yazılımlardan. Sohbet sırasında kullanılan dili algılıyor, harici ve dahili bilgi bankalarından yararlanıyor ve saniye de 500 GB hacimli işlem yapabiliyor.

3) Cazibe; Yapılan araştırlamalara göre insanların bilgisayara anlattıkları konular, gerçek araştırmacılara anlattıklarından daha fazlaymış. Yani daha samimi olup, içlerini döküyorlar. Hatta bununla ilgili bir araştırma yapılmış. İnsanlara bilgisayar tarafından sorular sorulmuş ve daha sonra bilgisayarın performansını değerlendirmeleri istenmiş.Denekler puanları aynı bilgisayardan giriyorsa daha yüksek, farklı bilgisayarlardan giriyorlarsa daha düşük vermiş. Yani kısaca sanki kendisine soru soran bilgisayarın kalbini kırmak istemiyorlarmış gibi davranmışlar. 

Sizin de bilgisayarınızla veya herhangi bir cihazınızla -Buzdolabı hariç ona kızıyorsunuz biliyorum :)- konuşmuşluğunuz var mı ya da duygusal bir şeyler hissedip beraber bir şeyler yapmışlığınız var mı? :)

Bu arada bu konuyu ele alan bir film gösterime giriyor. Fragmanını altta bulabilirsiniz. Film de bir adamla bir yazılımın aşkı anlatılıyor.






10 Şubat 2014 Pazartesi

Line’da Arkadaş Nasıl Eklenir?




Line’da Arkadaş Nasıl Eklenir?

Telefonunuza LINE indirdiniz ancak arkadaşlarınızı nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız, bu yazıyı okumanızda fayda var.

LINE’da arkadaş nasıl eklenir?
Telefonunuzda kayıtlı LINE kullanıcısı arkadaşlarınız varsa otomatik olarak arkadaş listenize ekleniyor. Bunun dışında LINE’ın ana ekranında yer alan “Arkadaşlar Ekle” menüsünde dört ayrı seçenek bulunuyor:

 

  • Kişiler: “Kişiler” seçeneğinden SMS ve e-posta seçenekleri ile LINE kullanmayan arkadaşlarınızı uygulamaya davet edebiliyorsunuz.
  • QR Kodu: QR kodu size özel bir barkod gibi düşünebilirsiniz. Menüye girdiğinizde karşınıza QR kod okuyucu çıkar.
Ekranın altında ise kendi QR kodunuzu görebileceğiniz “QR kodum” tuşu bulunuyor. Buraya tıkladığınızda sizin için özel olarak oluşturulan QR kodunu görebilirsiniz. Telefonunuzun menü tuşuna bastığınızda karşınıza “E-posta ile gönder”, “Galeriye kaydet” ve “Yeni QR kodu oluştur” gelecektir.

  • “E-posta ile gönder” seçeneğini kullanarak QR kodunuzu arkadaşınıza gönderebilirsiniz.
  • “Galeriye kaydet” seçeneğini kullanarak ise QR kodunuzu mobil cihazınıza kaydedebilirsiniz. Böylece istediğinizde Facebook veya Twitter gibi hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız bu kodu okutarak sizi kolayca ekleyebilir.
QR Kodu okutarak arkadaş eklemek için “QR kod okuyucu” aktifken arkadaşınızın QR kodunu (bulanık ve karanlık olmayacak şekilde) ekrandaki karenin içerisinde tutmanız yeterlidir.
E-posta veya diğer yollarla size resim dosyası olarak gelen QR kodları okutmak için öncelikle cihazınıza kaydetmelisiniz. Ardından QR kod okuyucu aktifken “Galeri” butonuna tıkladıktan sonra QR kod içeren dosyayı seçmeniz gerekiyor.

  • Salla!: Yakın mesafede olduğunuz arkadaşınızla birlikte (GPS’in açık olması gerekir) “Salla!” butonuna tıkladıktan sonra telefonlarınızı karşılıklı sallayarak birbirinizin arkadaş listesine eklenebiliyorsunuz.

  • ID ile ara: LINE ID’si, sizin LINE kimliğiniz olarak düşünebilirsiniz. Sizi eklemek isteyen kişilere telefon numaranız yerine LINE ID’nizi vererek sizi eklemelerini sağlayabiliyorsunuz. Sizi LINE ID üzerinden ekleyen kişiler telefon rehberinizde kayıtlı değilse sizin telefon numaranızı göremiyor.
    • LINE ID’nizi belirlemek veya unuttuysanız hatırlamak için LINE ana ekranında yer alan Profil butonunu ya da LINE > Daha fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz.
    • LINE ID ile LINE adınız farklıdır:
      • LINE adınızı değiştirebilirsiniz ancak LINE ID’nizi bir kere belirledikten sonra değiştiremezsiniz.
      • LINE adınıza sahip başka kişiler olabilir ama LINE ID’niz tamamen size özeldir.


LINE’da kişi nasıl engellenir, silinir ya da gizlenir?
Arkadaş listenizdeki kişileri silmek için ilk adım olarak onu engellemeniz gerekiyor.
LINE’da kişi engellemek için iki yol bulunuyor:

  1. Sohbet ekranının üst köşesinde yer alan aşağı ok işaretine tıklayarak “Engelle” seçeneği işaretlemek

    2.  Arkadaşlar menüsünde silmek istediğiniz kişinin adına basılı tutarak “Engelle” seçeneğini işaretlemek


Engellediğiniz kişiyi silmek için ya da engelini kaldırmak için Daha Fazlası > Ayarlar > Arkadaşlar menüsünde yer alan “Engellenenler Listesi”ne girerek “Düzenle” butonunu kullanabilirsiniz.


Eğer listenizdeki bir kişinin telefonunuzu kurcalayan meraklı kişiler tarafından görünmesini istemiyorsanız yine “Arkadaşlar” menüsünde kişinin adına basılı tutarak açılan menüde “Gizle” seçeneğini kullanabilirsiniz. Gizlenen kişiler yalnızca “Arkadaşlar” listesinden gizlenirler, engellenmezler. Gizlediğiniz kişileri görünür yapmak için Daha Fazlası > Ayarlar > Arkadaşlar menüsünde yer alan “Gizlenmiş Kullanıcılar” listesine girerek “Düzenle” butonunu kullanabilirsiniz.

Sık görüştüğünüz kişiler için kısa yollar oluşturun
LINE’da sık görüştüğünüz kişilerle hızlıca sohbet etmek çok kolay. Kısayol oluşturmak istediğiniz sohbet ekranının sağ üstünde yer alan aşağı ok işaretine tıkladıktan sonra açılan “Sohbet Ayarları” menüsü içerisindeki  “Sohbetler İçin Kısayol Oluştur” ve “Ücretsiz Aramalar İçin Kısayol Oluştur” seçeneklerinden istediklerinizi seçebilirsiniz.



Bir boomads advertorial içeriğidir.
9 Şubat 2014 Pazar

Android Gelistirici Günleri (Android Developer Days) Yaklasıyor




Android Geliştirici Günleri, Türkiye 'de de gönüllü olarak faaliyet gösteren Google Developer Group (GDG), ODTÜ IEEE ve yurt dışında ki bazı GDG 'lerin de katkılarına ek olarak Droidcon ve ODTÜ Teknokent işbirliğiyle bu yıl üçüncü kez 16 - 17 Mayıs tarihleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi 'nde düzenlenecek.

Etkinlikte, Android teknolojileri üzerine seminerler ve çeşitli yarışmalar yapılması planlanmış. Bu etkinlik toplumsal kalkınma ve gelişim adına ilgi duyan herkesin katılımına açık gerçekleştirilecek ve tamamen ücretsiz olacak. Öğrenmek, eğlenmek ve teknoloji tutkunlarıyla tanışmak isteyen herkes davet ediliyor.

Ayrıca bir tık daha ileri giderek Android Geliştirici Günleri 'nde konuşmacı olma fırsatınız da var. Binlerce meraklı insanın, sizi dinlemesi, sizin bilgilerinizden faydalanması hoşunuza giderse mutlaka değerlendirin.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için burayı kullanabilirsiniz. İlgili linkten kayıt yaptırabilir, nasıl ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz.



2 Zararlı Yazılım; Antivirus Security PRO ve MouaBad.p




Hepimiz bilgisayarımızı veya akıllı telefon, tablet vb ürünlerimizi kötü yazılımlardan, virüslerden korumak istiyoruz. Bazen cihazları da bir kenara atıp, bilgilerimizin başkalarının ellerine geçmesinden endişeleniyoruz. Korunmak için internetten arama yapıp, programları indiriyoruz ama ne kadar güvenliler?

Bu telaşımızı bilen ve bizi bu noktadan vurmak isteyen kötü niyetli kişiler de ne yazık ki var. Üstelik uygulamalarına öyle isimler koyuyorlar ki niyetlerinin gerçekten iyi olduğunu düşünüyorsunuz ama tam tersi. Şimdi biri bilgisayar diğeri de akıllı telefon için oluşturulmuş, isimleriyle insanları çeken, ama aslında amacı kötü olan 2 yazılımdan bahsedeceğim.

İlki bilgisayarlarımıza bulaşan; Antivirus Security PRO

İsminden de anlaşılacağı gibi sanki bir antivirus programıymış gibi bizi yanıltabiliyor. PRO ekinin de eklenmiş olması, kısıtlı sürüm değil de sanki full versiyonuymuş izlenimi verip, çekiciliğini arttırıyor. Ama yaptığı iş tam tersi. Bilgisayarınıza kurduğunuzda sisteminizde zararlı yazılımların olduğunu ve hemen temizlenmesi gerektiğini size bildiriyor. Bu işlemleri yapmak içinde sizden para talep ediyor. Eğer bunlara inanmayıp sonra hatırlat diye geçiştirirseniz, başka viruslerin bilgisayarınıza bulaşmasını sağlayabiliyor. Yani onlara açık kapı bırakıyor.

İkinci uygulamamız ise akıllı telefon ve tabletlerimize bulaşan; MouaBad.p

Bu uygulamayı telefon veya tabletinize kurarsanız, yapımcıları rehberinizde ki telefon numaralarına ulaşabiliyor. Onlara zararlı linkler veya mesajlar yollayıp rahatsız edebiliyorlar. Ayrıca cihazdan alışveriş yaparsanız kredi kartı bilgilerinize kadar ulaşabiliyorlar. Üstelik daha da kötüsü siz telefonunuzu kullanmıyorken, sizin numaranızdan yurt dışı aramalar yapabiliyorlar. Buda size kabarık bir telefon faturası olarak geri dönüyor. İçimizi biraz rahatlatacak tek yanı ise Android 3.1 ve daha eski sürümleri kullanan cihazlara bulaşıyor olması.



Facebook 'da ki 1.2 Milyar Üyeyi Tek Tıkla Görmek ister Misin?




Tam 1.2 milyar üyenin fotoğrafını tek tıkla görmek sizce de kulağa hoş gelmiyor mu? Üstelik bakmak istediğiniz kişinin profiline de yine tek tıkla ulaşabiliyorsunuz. 1.2 milyar hesaptan bahsediyorum :) Öyle 100.000 - 500.000 değil.. Tam 1.2 milyar -küsüratı da var. :)-

Bu bahsedeceğim site 1.2 milyar civarı olan kullanıcının profillerini sıralıyor. Üstelik üye olma tarihlerine göre. Yani tahmin edersiniz ki ilk sırada Mark Zuckerberg var. İsterseniz rastgele dolaşabilir, profillere ulaşabilirsiniz, isterseniz kendi profilinizin kaçıncı sırada olduğunu da kolayca bulabilirsiniz.

1.2 milyar kişi arasından kendi yerimi nasıl bulacağım diye endişelenmeyin. Yapmanız gereken sadece sağ üst kısımda ki iğne butonuna basıp hesabınızı bağlamak. 





Rakamın git gide daha da arttığını hatırlatayım :) Ben en son baktığımda 1.278.837.469 rakamını gördüm. Sıra sizde :) Buraya tıklayarak ilgili siteye gidebilirsiniz..



8 Şubat 2014 Cumartesi

Kirli Araba Camı Sanatçısı Scott Wades 'in Eserleri




Çivi sanatı, vida sanatı, ebruli sanatını duymayan yoktur herhalde. Peki Kirli araba camı sanatçısını hiç duydunuz mu ?

Scott Wades isminde ki bu sanatçı hakikaten kendini aşmış durumda. Önce araçların camlarını kirletiyor daha sonra ortaya muazzam çalışmalar çıkarıyor. Görünce etkilenmemek mümkün değil. Bu adamın daha fazla eseri olduğuna eminim fakat ben 40 tanesini bulup arşivleyebildim. Buraya 5 tanesini atıyorum. Diğerlerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.






90 'lı Yılların Mahalle Macı Kurallarını Hatırlayan Var Mı ?




90 'lı yıllar çocukluğun yaşandığı son yıllar diye anılır hep. Gerçekten de öyleydi. Şimdiki çocukların içinde bulunduğu çocukluk oyunları, anıları vs ile bizim zamanımızdakiler arasında dünya kadar fark var desek yeridir. Bizim zamanımızda teknoloji de bukadar gelişmemişti tabi. Bizim jenerasyon bilir. Bizim oyunlarımız evcilik, çamurdan köfta yapıp birbirine satma, taksi olan bir kişinin arkasından tutunup bizi istediğimiz yere götürmesi vs vs :) Güzel günlerdi..

Fakat değişmeyen bir oyun var ki bizim zamanımızda vardı, günümüzde halen var ve ileri de mutlaka olacaktır. Tabi ki sokak futbolu. Değişen tek şey topların kalitesi, giyilen formalar vs. Kurallar hep aynıdır ve değişmez. 

İşte 90 'lı yılların mahalle maçlarında kullandığımız futbol kuralları. Lütfen üşenmeden okuyun :) 

1. Iyi oynayan iki kişinin aynı takımda yer almamasına dikkat edilirdi.

2. Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu.

3. Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi.

4. Hava kararınca, ezan okununca, anne-baba çağırınca maç biterdi.

5. Uç korner bir penaltıydı.

6. Topu patlatan parasını öder, patlak top ikiye kesilip kafaya takılırdı.

7. `Frikiklerde açıl biraz` denince `Burası Ali Sami Yen mi` şeklinde cevap verilirdi.

8. Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi.

9. Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe `Açılsana 3 kere sektirdim` derdi, rakip açılırdı; efendilik vardı.

10. Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse herkes `işe işe!` diye bağırırdı.

11. Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.

12. Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip kınanırdı.

13. Tanju, Rıdvan, Metin, Hami gibi dönemin popüler futbolcularının adı alınırdı.

14. Topun sahibi tüm kuralları koyar, takımı kurar, kaleyi seçer, istemediği kişileri topuyla oynatmazdı.

15. Klişe laflar vardı: `At bakayim abinin kıllı göğsüne!`

16. Elin avantajı olmazdı.

17. Bel üstü gol sayılmazdı.

18. Taçtan kendi önüne atıp başlatılınca, taç değişirdi.

19. Maçı izleyen küçük bir grup varsa, penaltı olup olmadığına o karar verirdi, saygı vardı.

20. Maçlarda eğer iddia varsa ödüller genel olarak Algida Max, eskimo, meybuz, 2,5 litrelik kola vb. ürünlerden oluşurdu.

21. Pas vermeden sadece çalım atarak gol atılırsa sayılmazdı.

22. Frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin koca bir zıplayışının akabinde 3 koca adım atmasıyla belirlenirdi… Büyük atılan adıma karşılık olarak rakip takım “sen tuvalete de mi böyle gidiyon?” diyerek ortalığı kızıştırırdı.

23. Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top alınırdı. Topu ilk kim kaparsa o takımda başlardı.

24. Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse rakip takım direk o kişiyi yüceltip “adamın gol diyo” diyerek golü alırlardı. Golü kabullenen kişi de kaleye veya defansa alınırdı.

25. Varsa hakeme yapılan en dolu dizgin hakaret: “hakeme gözlük, eline de sözlük” tü.

26. Oynayacakların sayısı eğer tek ise, güçsüzlerden biri devre değiştirerek gönlü alınırdı.

27. Penaltılarda eğer takımınız açık ara farkla öndeyse kaleciye vurdurulurdu. Ama en güçlü forvetiniz penaltıyı kullanacaksa, hemen rakip kalecinin gönlü alınırdı: “Merak etme olm, teknik vuracam.”

28. Sabit bir kaleci yoksa 2 golde bir veya dakika usulü oyuncular aralarında değişirdi. Kalecilik sırası “Sonum bir Allah” diye kim başlarsa o kişiden geriye sayılırdı.

29. Dizde veya ayak ucunda top sektirerek de sıra belirlendiği olurdu (genellikle 9 aylık veya 21 aylık gibi oyunlarda). Bu durumlarda ilk sektirmek isteyen “Birim bir Allah, kırmızı bayrak, yeşil kitap” derdi.

30. Kaleci oyuncu kavramı vardı. Takımların genellikle iyi oyuncuları bu kutsal göreve kendilerini adarlardı.

31. Eğer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek: “Adamın devam ediyor.” derdi.

32. Milli birlik ve beraberliğimiz mahalle maçlarında başlamıştır. Önce maçlar yapılır… Centilmenlik skora yansımazsa sopalar, taşlar konuşurdu.

33. Atan alır spor vardı. Eğer top kime çarpıp çıkmışsa topun gittiği yer neresi olursa olsun koşa koşa gidip alırdı.

34. Mahallenin abileri kaleci alıştırırlardı ve buna göre puan verirlerdi. Aralarında kavga eden çocukların puanı kesilirdi.

35. Skor ne olursa olsun akşam!? saati yaklaştığında “Golü atan kazanır.” kuralı işlerdi.

36. Maçlardan sonra su sırasına girmek ayrı bir davaydı ve mutlaka koşa koşa gidilirdi. Genellikle yaşlı amca veya teyzeler, zemin katta oturanlar bu işin acımasız kurbanlarıydı.

37. El kasti değilse o top direkt kaleye kullanılmaz, “kasti değilki oğlum, gol olmaz.” denirdi…

38. Eğer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa; o top çizgiye kadar götürülür ya popo dürtmesi yada yere yatıp kafa, burun, alın gibi vucut kısımlarının dürtmesi ile gol atılırdı.

39. Kalecinin degajla gol atabilmesi bir yetenekti fakat gene de gol sayılmazdı. Karşılıklı atışmaların sonunda yoldan geçen herhangi biri hakem yapılırdı ve sonuca o karar verirdi.

40. Para o zamanlar kolay bulunmadığından maçın hangi takım tarafından başlatılacağına; bir tarafına tükürülmüş yassı bir taşın havaya atılıp, yaş mı,kuru mu seçiminde doğru tarafı bilen tarafın başlaması yöntemi ile karar verilirdi.

41. Kaleler taştan olduğu için atılan şut önce defansa çarpıp sonra taşın üstünden geçtiyse şutu atan takım gooll diye yaygara çıkarırdı.Rakip takımın gol değil kale üstü cevabına,gol yoksa korner o zaman ver topu diyerek racon kesilirdi.

Çeşitli kaynaklardan derlenmiştir.
3 Şubat 2014 Pazartesi

En Kötü 20 Teknolojik Alıskanlık




Hepimizin kötü olan bir takım alışkanlıkları var. Kimimiz tırnağımızı yer, kimimizin odası darmadağındır, kimisi yataktan kalkamayacak kadar paspaldır vs vs. Bazen bunların hepsi de bir insanda olabiliyor :) Genelde çözümü teknolojiden bekleriz fakat teknolojik alışkanlıklarında kötü olanları var. 

Aşağıda ki liste de en kötü 20 teknolojik alışkanlık listelenmiş. Bakalım okurken kaç tanesine "Bu bende var, bu da var, bu zaten var." diyeceksiniz.  Samimi olun! Burada biz bizeyiz :)

1) Aletleri göz önünde bırakmak
2) Kendimizi aygıtlara kaptırmak
3) Aygıtları kirli ellerle kullanmak
4) Aygıtları temizlememek
5) Bilgisayar başında yanlış pozisyonda oturmak
6) Bilgisayar başındayken hiç ara vermemek
7) Dizüstü bilgisayarı kucağa almak
8) Verileri yedeklememek (İşte bundan çok çektim.)
9) Aynı parolayı, birden fazla yerde, tekrar tekrar kullanmak
10) Tek hesapta çok kullanıcı bulundurmak
11) Güncellemeleri yapmamak (Üşengeçliğin gözü çıksın)
12) Her şeyin çıktısını almak (Bunu yapanlarda mı varmış?
13) Faks çekmek
14) Bilgisayar donanımlarını çöpe atmak
15) SSS 'leri okumamak ve karşı tarafı çileden çıkartmak
16) Sosyal medyada aşırı paylaşımda bulunmak
17) Masada mesaj yazmak
18) Telefon veya tabletimizi kılıfsız kullanmak
19) Telefonu açmamak (Ben sağda solda çok unuttuğum için açamıyorum bazen. Bazen ama)
20) Telefonu susturmayı unutmak

Peki siz de hangileri var?




88 Model Ford Fiesta Transformer Oldu




88 Model Ford Fiesta 'nız olsa siz ne yapardınız ? Yazın pikniğe gitmek için tıkış pıkış içine 6 7 kişi biner sonra yarı yolda kalır iterdiniz ya da Hetain Patel gibi onu parçalara ayırarak barışçıl bir transformer yapardınız. Yapar mıydınız?

Yapımı 3 ay sürmüş. Yani 3 ay sabrederek istikrarlı ve istekli bir şekilde çalışır, 88 model Fiesta 'ya 16.000 $ harcamayı göze alırsanız ve bu işte size destek olacabilecek kafa yapısında bir babanız varsa Hetain 'den neyiniz, neyimiz eksik ? :)

Hintli bir içşi sınıfı ailesi üyesi olan Hetain işte bunların hepsine sahipmiş. Babasının yardımını alarak önce Fiesta 'yı parçalara ayırmış ve daha sonra çocukken oynadığı transformerlar 'dan esinlenerek, birleştirip gördüğünüz hale getirmiş. 717 kg ağırlığında ki bu transformer neden çömeliyor? diye sorduklarında ise cevabı; "O barışçıl bir robot. Poz çok önemli. O savaşçı değil, külüstürün teki.." olmuş.







Ders Çalısmak Mail Grubu ile Artık Daha Keyifli




Hep söylenir ya internet verimli kullanıldığı zaman bulunmaz nimettir, boşa kullanıldığında ise zaman yiyen canavardır diye. Çok doğrudur bu laf. Sosyal ağlardan kafamızı kaldıramaz, zamanımızı boşu boşuna harcar olduk. Hele ki öğrenciler için bu durum daha da vahim hale geliyor. 

Ama hep kötü şeyler mi var bu internette ? Elbette ki hayır. İşte bu yazıda öğrenciler için oluşturulmuş Mail Grubu sitesinden biraz bahsetmek istiyorum. Başlayalım. Nedir bu Mail Grubu?

Ders çalışırken çevremizden dosya ve fikir alışverişi yapmamız kaçınılmaz bir hal aldı artık. Bunun için şuana kadar sosyal ağları ve e-posta yolunu kullanıyorduk. Sosyal ağları anlatmama gerek yok. Bir şeye bakıp çıkacağım diye girip saatler harcanır ama dersle alakalı hiçbir şeye bakılmaz :) E-posta deseniz onunda gönderilmesi, cevap gelmesi bir kaç dakika alabildiği için sabırsızlığımıza yeniliyor, bırakıyoruz.

Mail Grubu 'nda sizi çalışmaya yönlendirecek altyapı ve hizmetler sunuluyor. Ücretsiz bir şekilde hesap oluşturuyor, arkadaşlarınızla sanal ortamda rahatlıkla ders çalışabiliyorsunuz. Ortak gelen kutusu, sıralanmış dosyalar, ortak takvim ve sohbet grubu oluşturmanız da mümkün.

Tüm bunların yanı sıra Mail Grubu ile başkalarının çalışma notlarını inceleyebilir ve ihtiyaç duyduğunuz notlara çalışarak sınavlarda başarılı olma oranınızı yükseltebilirsiniz. Sitenin 3 öğrenci tarafından hayata geçirildiğini de belirtirsek belki biraz daha şevkinizi arttıracaktır :)

Nasıl üye olacaksınız?

Oldukça basit. Bu adrese giderek sağ üst kısımda ki "Yeni Grup Oluştur" butonuna tıkladığınız da karşınıza gelen ekranda kendinize bir grup adı oluşturarak üye oluyorsunuz. Bu işlemlerin hepsi sadece 30 saniyenizi alıyor. Eposta adresinize gelen maille hesabınızı doğrulayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Herkese iyi dersler :)